flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!

15 грудня 2020, 13:15

Шановні громадяни!

Повідомляємо, що відповідно до ч.2 ст.29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради  Національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, постанови КМУ від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб», Постанови Головного санітарного лікаря про затвердження Тимчасових рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів в офісних приміщеннях на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби, зборів суддів Іллічівського міського суду Одеської області від 09.12.2020 року №16, було вирішено тимчасово, з 09 грудня до 23 грудня 2020 року, прийняти ряд тимчасових заходів, а саме:

  1. Тимчасово, з 09 грудня до 23 грудня 2020 року, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

 

а) кримінальних проваджень, в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

б) в яких спливають строки тримання осіб під вартою або строки призначеного обвинуваченим покарання у виді позбавлення волі;

в) справ про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

 

  1. Іллічівський міський суд буде розглядати цивільні та адміністративні провадження, участь сторін в яких не є обов’язковою, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи та клопотань учасників справи  про розгляд справи за їх відсутності. У разі надходження на адресу суду клопотань учасників процесу про розгляд справи за їх участю, суд буде відкладати судове засідання на іншу дату.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

 

Також встановити в Іллічівському міському суді Одеської області з 09 листопада 2020 року особливий режим роботи, а саме:

-  Пропуск учасників судового провадження  до залів судового засідання дозволяється при наявності респіраторної або захисної маски, та обробці рук спиртовмісними антисептиками.

-   припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

-  працівники та відвідувачі суду допускаються до приміщення тільки в респіраторній або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно.

-   знайомитися з матеріалами справ дозволяється в приміщенні канцелярії суду не більше однієї особи після перевірки безконтактним термометром температури тіла та за наявності респіраторної або захисної маски;

-  вхідна кореспонденція подається до суду шляхом:

  • надсилання електронною поштою на адресу суду inbox@il.od.court.gov.ua;
  • засобами поштового зв’язку 68001, Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Праці,  буд.10;
  • спеціальною скринькою яка розташована на першому поверсі будівлі суду;
  • через підсистему «Електронний суд».
  • здійснювати видачу документів канцелярією суду кожного робочого дня з 9-00 до 10-00 годин.

 

  1. Зобов’язати всіх працівників суду дотримуватись наступних рекомендацій щодо реагування на COVID-19 та його профілактики:

- при прояві симптомів гострих респіраторних захворювань вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я керівництво суду за допомогою телефону та відповідну установу охорони здоров’я.

- часто обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами та ретельно мити руки з милом,

- під час кашлю та чханні прикривати рот і ніс паперовою хустинкою та  користуватися захисною маскою, уникати тісного контакту з усіма, хто має явні ознаки гарячки та кашлю.

 

  1. Заборонити доступ до приміщення суду громадян з явними симптомами гострих респіраторних захворювань незалежно від їхнього процесуального статусу, з рекомендацією звернутися до лікаря.

 

  1. Не допускати самостійне переміщення учасників судового процесу по приміщенню суду.

Ми, судді та працівники Іллічівського міського суду Одеської області, і в умовах карантину працюємо для захисту

ВАШИХ прав, свобод і законних інтересів!

 

Просимо учасників судових засідань та відвідувачів суду з розумінням віднестись до вжиття вимушених протиепідемічних заходів задля запобігання поширенню вірусу  COVID-19.

 

Дякуємо за розуміння і будьте здоровими!