flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

кримінальне правопорушення передбачене ст. 186 ч. 2 КК України.

20 липня 2015, 11:48

В Іллічівському міському суді було розглянуто кримінальну справу. Суть справи полягала в тому, що 20 серпня 2014 року, приблизно о 22.00 годині, І., знаходячись біля автобусної зупинки, розташованої біля будинку № 32, по вул. Леніна, в м. Іллічівську Одеської області, побачив раніше незнайомого, йому чоловіка, який проходив повз нього та знаходився в стані алкогольного сп'яніння, в результаті чого у І. виник злочинний намір, направлений на відкрите викрадення майна останнього, реалізуючи якій, І, з корисливих намірів, зайшов за чоловіком в під'їзд №4, будинку № 41, по вул. Леніна, в м. Іллічівську Одеської області, підбіг до нього та біля ліфту наніс один удар кулаком своєї руки у обличчя потерпілого Л., після чого останній впав, а І. відкрито викрав у потерпілого з шиї - золотий ланцюжок, вартістю 16000,00грн., з лівої руки - наручні часи «Орієнт», вартістю 2100,00грн., з кишені шортів мобільний телефон марки «Самсунг GT - С3322», вартістю 1959,00 грн., в якому Знаходились сім-карта «Life:)», вартістю 15,00грн. з 20,00 грн. на рахунку та сім-карта «МТС», яка матеріальної цінності не представляє, чим спричинив потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 20094,00 грн.

В судовому засіданні І., не оспорюючи фактичні обставини по справі, свою вину в вчиненні кримінального правопорушення визнав в повному обсязі.

Таким чином, І. своїми навмисними діями, які виразилися у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 186 ч. 2 КК України.

Суд визнав  І. винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 186 ч. 2 КК України та призначити йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України І. звільнили від основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням терміном на три роки, якщо він впродовж зазначеного випробувального терміну не скоїть іншого кримінального правопорушення.

Речові докази: наручні часи «Орієнт», мобільний телефон марки «Самсунг - ЄТ - С3322», які знаходяться на зберіганні у потерпілого Л. - залишити останньому за належністю.

Керівник апарату

Іллічівського міського суду

Одеської області                                                                                                 К.М. Рожкован

 

 

Виконавець: Гему Ю.Є. (04868) 6 53 03.