flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочин передбаченого ч. 4 ст.358 КК України

20 липня 2015, 12:06

В Іллічівському міському суді було винесено вирок стосовно Х., яка 29 травня 2014 року, маючи намір на отримання в публічному акціонерному товаристві «АЛЬФА-БАНК» кредиту у розмірі 50000,00 грн., прибула до їх міні-офісу, де умисно, надала старшому спеціалісту інформаційно-консультаційного центру ПАТ «АЛЬФА-БАНК» С. завідомо підроблену довідку з місця роботи щодо доходів, за період з грудня 2013 року по травень 2014 року нібито сума її заробітної плати склала 35000,00 грн., а також надала фотокопію трудової книжки із записом, що вона з 15 листопада 2008 року прийнята на посаду.

В судовому засіданні Х. обвинувачення у вчиненні злочину не визнала та показала суду, що 15 листопада 2008 року вона уклала з ПП трудовий договір на посаду та договір підряду. За трудовим договором заробітна плата не була передбачена, за договором підряду, який починав діяти з жовтня 2013 року, грошова винагорода визначена в розмірі 5800,00 грн., щомісячно. Заробітну плату та грошову винагороду в ПП не отримувала.  Довідку про доходи вона отримала від директора ПП  та надала її представнику ПАТ «АЛЬФА-БАНК», де заповнила повідомлення про доходи та заяву про отримання кредиту. Після подачі вказаних документів її затримали працівники служби безпеки банку та міліції.В довідці про доходи вважає, що вказана не заробітна плата, а грошова винагорода за договором підряду.

Вина Х. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.358 КК України підтверджується доказами, які були досліджені у ході судового розгляду.

Таким чином, Х. своїми навмисними діями, які виразилися в використанні завідомо підробленого документу, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене    ст. 358 ч. 4 КК України.

При призначенні обвинуваченій покарання, необхідного і достатнього для її виправлення і попередження нових кримінальних правопорушень, суд враховує ступінь тяжкості і обставини вчиненого обвинуваченою кримінального правопорушення, дані про її особу, пом’якшувальнаїї покарання обставина, відсутність обставин, які обтяжують її покарання і вважає, що їй має бути призначене покарання у вигляді штрафу.

Суд визнав Х. винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 358  ч. 4 КК України, та призначив їй покарання у вигляді тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - в розмірі 510,00 грн.

            

Керівник апарату

Іллічівського міського суду

Одеської області                                                                                                 К.М. Рожкован

 

Виконавець: Гему Ю.Є. (04868) 6 53 03.