flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

злочин передбаченого ст. 185 ч. 1 КК України,

20 липня 2015, 12:14

розглянуто справу по обвинуваченю громадянина Ш., який 1 травня 2015 року приблизно о 23.00 годині, знаходячись біля під’їзду будинку в м. Іллічівську, за раптово виниклим умислом, скориставшись тим, що велосипед потерпілої, залишений біля під’їзду без нагляду, таємно, з корисливих намірів викрав спортивний велосипед «CASTELLO MUSTANG», вартістю 1000,00 грн., чим спричинив потерпілій Коваль О.О., матеріальну шкоду на вказану суму. Таким чином, Ш. своїми умисними діями, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 185 ч. 1 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка). 

26 червня 2015 року між сторонами кримінального провадження: потерпілою     К. та підозрюваним Ш. укладено угоду про примирення, згідно якої Ш. повідомлений про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 1 КК України, відповідно до умов угоди він беззастережно визнав свою винуватість у вчинені зазначеного злочину, сторонами погоджено покарання Ш.  у виді 1 року позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України з випробуванням на 1 рік. В угоді передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про примирення винного з потерпілим, передбачені ст. 473 КПК України, наслідки її невиконання.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений Ш. свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, визнав.

Потерпіла  та прокурор  просили затвердити угоду про примирення.

Дослідивши угоду про примирення обвинуваченого з потерпілою та переконавшись, що укладена угода є добровільним волевиявленням обвинуваченого, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, з’ясувавши у обвинуваченого чи цілком він розуміє наслідки затвердження угоди, роз’яснивши обвинуваченому право на справедливий судовий розгляд, встановивши правильне розуміння обвинуваченого змісту та наслідків затвердження угоди, а також перевіривши її відповідність вимогам кримінального процесуального законодавства, заслухавши доводи учасників підготовчого судового засідання та роз’яснивши їм обмеження права щодо оскарження вироку, передбачені ст. 473 КПК України, суд приходить до висновку, що угода про примирення, укладена між обвинуваченим  Ш. та потерпілою К. відповідає вимогам КПК України, умови угоди не суперечать інтересам суспільства і не порушуються права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, укладення угоди є добровільним, узгоджені вид та міра покарання відповідають загальним засадам призначення покарання, визначених ст. 65 КК України, у зв’язку із чим суд вважає, що угода підлягає затвердженню.

Затвердили угоду про примирення укладену 24 червня 2015 року між обвинуваченим та потерпілою.

Визнали Ш у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді одного року позбавлення волі.

Керівник апарату

Іллічівського міського суду

Одеської області                                                                                                 К.М. Рожкован

 

Виконавець: Гему Ю.Є. (04868) 6 53 03.