flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шість років судовим трансляціям технічними засобами судів

07 липня 2021, 10:02

6 липня виповнюється 6 років з дня першої трансляції судової справи технічними засобами судів на офіційний канал YouTube «Судова влада України». За ці роки судові трансляції технічними засобами судів стали не лише символом забезпечення гласності судочинства та захисту права на справедливий суд загалом, а й прикладом прогресивності судової влади в Україні для інших держав. 

Від дня першої трансляції до сьогодні на YouTube – порталі «Судова влада Україна» розміщено вже майже 4 тисячі записи судових засідань. Практично кожного дня в Україні розглядається суспільно важлива справа, що потребує висвітлення та захисту публічністю.

Трансляції судових засідань технічними засобами судів здійснюються з дозволу суду за ініціативи самого суду або за зверненням учасників судового процесу, медіа та громадян.

Зверніть увагу, що для організації трансляції засідання онлайн суд має направити інформацію про нього ДП «Інформаційні судові системи» не пізніше ніж за 3 робочі дні до проведення засідання. Тому при подачі відповідної заявки враховуйте цей факт.

Навіть якщо ви не змогли переглянути судове засідання, що вас цікавило, в режимі онлайн – ви завжди зможете це зробити, переглянувши його архівний запис на єдиному вебпорталі «Судова влада України».

Онлайн трансляції судових засідань можна переглянути на вебпорталі «Судова влада України» та YouTube-каналі «Судова влада України».

Детальніше про здійснення трансляцій судових засідань на Youtube каналі «Судова Влада України» можна дізнатись за допомогою інфографіки, розміщеної тут.

Більше інформації на сторінці ГО "Вектор прав людини" у Facebook.

                 

За повідомленням прес-служби суду