flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Іллічівський міський суд Одеської області взято під охорону Службою судової охорони

06 жовтня 2022, 11:56

Сьогодні, 06 жовтня 2022 року, Іллічівський міський суд Одеської області взято під охорону співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області.

 

 

 

 

 

 

 

Співробітників Служби судової охорони зустріло керівництво суду, -  голова суду Семенов Олег Анатолійович та керівник апарату суду Рожкован Катерина Миколаївна. Провели перше знайомство з працівниками суду, а також надали можливість оглянути приміщення суду, що береться під охорону.

Голова суду привітав судових охоронців з початком несення служби, зауваживши що відтепер установа та працівники суду знаходяться під надійним захистом та побажав судовим  охоронцям наснаги, витримки, пильності, успіхів у службі та наголосив на ввічливому ставленні до відвідувачів суду.

Керівник апарату суду привітала  нових співробітників ССО з початком виконання завдань з охорони Іллічівського міського суду Одеської області та побажала гідно й сумлінно виконувати службові обов’язки.

 Звертаємо увагу громадян відвідувачів суду, - пропуск осіб в приміщення суду здійснюється відповідно до Тимчасового порядку забезпечення охорони судів, органів та установ системи правосуддя, а також підтримання порядку в них, затвердженого рішенням Вищої ради юстиції від 26 грудня 2016 року (із змінами і доповненнями).

Так згідно цього порядку, з метою ідентифікації осіб, які прибули до суду, їх пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу.

Зауважимо, що основними функціями служби судової охорони є:

- підтримання громадського порядку в суді;

- запобігання проявам неповаги до суду та їх припинення;

- охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя;

- виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників апарату суду;

- забезпечення безпеки учасників судового процесу.

Питання забезпечення правопорядку на місцях сьогодні є надзвичайно актуальним, адже охорона приміщення суду, безпека суддів, працівників апарату та відвідувачів є однією з гарантій забезпечення незалежності та безпеки правосуддя в нашій державі.

 

За повідомленням прес-служби суду