flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок за зберігання наркотичної речовини.

01 березня 2019, 10:50

Нещодавно, суддя Іллічівського міського суду Одеської області виніс вирок відносно особи А., який в м. Чорноморську Одеської області знайшов згорток фольги, в середині якого знаходився поліетиленовий пакет чорного кольору з порошкоподібною кристалічною речовиною білого кольору – метадон, вагою не менше 0,292 г, та умисно привласнив знайдене, таким чином незаконно придбав наркотичний засіб для особистого вживання, без мети збуту.

Вищезазначений наркотичний засіб А. поклав до кишені шортів та продовжив умисно, незаконно, без мети збуту зберігати при собі для особистого вживання до моменту, коли його було зупинено співробітниками поліції на дитячому майданчику, під час паління тютюнових виробів, у зв’язку з чим працівниками поліції стосовно обвинуваченого було складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.175 КУпАП, та відповідно до вимог ст.ст.264, 265 КУпАП проведено особистий огляд речей. Під час здійснення поверхневої перевірки у кишені шортів А. виявлено згорток з фольги, в якому знаходився ще один поліетиленовий згорток чорного кольору з порошкоподібною кристалічною речовиною білого кольору, яка відповідно до висновку експерта містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено – метадон, кількісний вміст якого становить 0,119 г.

В судовому засіданні обвинувачений А. повністю визнав себе винним у вчинені інкримінованого йому кримінального правопорушення, не оспорював фактичні обставини кримінального правопорушення. У вчиненому розкаявся.

Таким чином, суддя визнав винним А. у пред’явленому йому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Відповідно до ч.ч.1, 3, 4 ст.75, п.п.1, 2 ч.1 ст.76 КК України звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього судом обов'язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

 

Прес-центр Іллічівського міського суду Одеської області.