flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

28 березня 2018 року, для учнів 8 класу Чорноморської гімназії №1 було проведено оглядову екскурсію будівлею Іллічівського міського суду Одеської області.

28 березня 2018, 11:51

Зміни, які відбуваються сьогодні в українському суспільстві, вимагають виховання правосвідомої, соціально активної і відповідальної особистості.  У контексті формування демократичної правової держави, особливо актуальним є формування правової вихованості підлітків, адже необізнаність у правових питаннях значною мірою знижує можливість реалізації особистістю своїх прав та обов’язків.

Підлітковий вік – унікальний період, коли формуються риси характеру, основи моделі поведінки, ставлення до себе і навколишнього світу. Правове виховання підлітків нерозривно пов’язане з моральним. Найважливіші вимоги людського співіснування  закріплені  законом і порушення їх завжди аморальне. Тому, одним із аспектів всебічного розвитку особистості дитини і підлітка, в цілісному педагогічному процесі, є правове виховання.

З метою підвищення рівня правової освіти  молоді, створення належних умов для набуття ними правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов’язки, 21 березня 2018 року, за сприяння керівництва Іллічівського міського суду Одеської області, було проведено ознайомчу екскурсію будівлею суду для учнів 8 класу Чорноморської гімназії №1.

Не маючи чітких уявлень про судовий процес, учні зацікавлено прямували сходами до зали судових засідань. Екскурсія розпочалась із вітальної зустрічі з суддею судової палати з розгляду кримінальних справ Іллічівського міського суду Одеської області Журавлем Пилипом Івановичем, який під час бесіди ознайомив школярів з особливостями щоденної роботи суддів, яка передбачає постійне професійне зростання та безперервне інтелектуальне збагачення. Окремо суддя зупинився на питанні кримінальної відповідальності неповнолітніх та навів конкретні приклади справ, які розглядалися у суді міста.

Також учні відвідали кімнату утримання підсудних, що дуже вразила їх.

Суддя наголосив, що правомірна поведінка суспільства-основа стабільності у державі.

Захват, задоволення і радість – саме з такими почуттями учні залишали суд.

Щиро сподіваємося, що отримана сьогодні школярами інформація неодмінно буде корисною в подальшому житті, адже підростаючому поколінню, яке на даний час перебуває у пошуку майбутньої професії, такий захід, як ознайомлення з роботою суду, спілкування з суддями та працівниками апарату суду допоможе зробити правильний життєвий вибір та закласти основи моральності.

 

 

Прес-служба Іллічівського міського суду Одеської області