flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

04 квітня 2018 року, суддя Іллічівського міського суду Одеської області проголосив вирок відносно громадянина, який обвинувачувався у скоєнні злочину передбаченого ч.1 ст.185 КК України, (крадіжка) та призначив йому покарання у вигляді штрафу.

05 квітня 2018, 10:25

04 квітня 2018 року, суддя Іллічівського міського суду Одеської області проголосив вирок відносно громадянина, який обвинувачувався у скоєнні злочину передбаченого ч.1 ст.185 КК України, (крадіжка) та призначив йому покарання у вигляді штрафу.

09 листопада 2017 року, приблизно, о 13 годині 10 хвилин, громадянин С., перебуваючи біля магазину «Продукти-812» (АТБ), який розташований за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, умисно, з корисливих мотивів, таємно викрав «хлібний контейнер», що належить ТОВ «АТБ-маркет», вартістю 908 грн. 34 коп., розпорядившись викраденим на власний розсуд.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчинені інкримінованого йому кримінального правопорушення, не оспорював фактичні обставини кримінального правопорушення та показав суду, що 09 листопада 2017 року, перебуваючи біля магазину «АТБ-маркет», він викрав «хлібний контейнер». Представник потерпілого Г. не оспорював фактичні обставини кримінального правопорушення, підтримав обвинувачення,  пред’явлене підсудному, заявив суду, що ТОВ «АТБ-маркет» відшкодовано збиток, завданий злочином.

Судом, за згодою учасників судового провадження, відповідно до ч.3 ст.349 КПК України, визнано недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Таким чином, С. своїми умисними діями, що виразилися у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчинив злочин, передбачений ч.1 ст.185 КК України.

Дослідивши дані про особу обвинуваченого, суд встановив, що він раніше не судимий, не працює, не одружений, за місцем мешкання характеризується як особа, щодо якої скарг не надходило, на обліку у лікаря-психіатра та нарколога не перебуває.

Згідно досудової доповіді служби з питань пробації, виправлення обвинуваченого, який може становити високу небезпеку для суспільства, можливе без позбавлення або обмеження волі за умови здійснення нагляду та застосування соціально-виховних заходів, необхідних для виправлення та запобігання повторних кримінальних правопорушень,  та покладанням на обвинуваченого обов’язків, передбачених ст.76 КК України.

Обставинами, що пом'якшують покарання обвинуваченого, суд визнає щире каяття, сприяння досудовому розслідуванню та суду у встановленні істини у справі та добровільне відшкодування завданого збитку.       

Суд керуючись ст.ст. 368, 370-374 КПК України визнав громадянина  С. винним у пред’явленому йому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Ознайомитися з текстом вироку можливо у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером провадження  № 501/2891/17, 1-кп/501/88/18.

Прес-служба Іллічівського міського суду Одеської області