flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 квітня 2018 року, суддя Іллічівського міського суду Одеської області виніс ухвалу про продовження строку тримання під вартою

12 квітня 2018, 15:27

10 квітня 2018 року, суддя Іллічівського міського суду Одеської області виніс ухвалу відносно громадянки, яка обвинувачується у скоєнні злочину передбаченого ч.2,3,4 ст.190 КК України, (шахрайство) та продовжив строк тримання під вартою

10  квітня 2018 року до Іллічівського міського суду Одеської області надійшов обвинувальний акт відносно громадянки України, яка являючись директором підрозділу агентства нерухомості з корисливих мотивів ввела в оману громадян про те, що вона укладе угоду по відчуженню в будинку який будується.

Згодом продовжуючи свої злочинні дії, заздалегідь створивши умови для вчинення кримінального правопорушення, засновник агентства нерухомості повторно за попередньою змовою з особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження,  достовірно знаючи,  затверджений законом порядок, передбачений Законом України « Про регулювання містобудівної діяльності»,  «Порядку виконання підготовчих робіт»  затвердженого постановою «Про деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт»  Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 №466, не маючи прав та дозвільних документів на будівництво багатоквартирного будинку та розуміючи, що вищевказаний будинок не буде збудований та введений в експлуатацію ввела в оману приблизно 83 громадян України  про те, що побудують багатоквартирний будинок .

Таким чином, директор агентства нерухомості обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України, а саме:  заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб що завдало значної шкоди потерпілим.

Обставини що обтяжують чи пом’якшують покарання  громадянки відсутні.

Керуючись ст. ст. 176–178, 183, 184, 194, 199, 315 КПК України, суд задовольнив клопотання прокурора Іллічівської місцевої прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та продовжив строк тримання під вартою на 60 діб.

Прес-служба Іллічівського міського суду Одеської області