flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ґвалтувальник - під вартою!

27 липня 2018, 17:03

Слідчий суддя Іллічівського міського суду Одеської області Вергопуло К.В. розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно мешканця міста Чорноморська, який  обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 153 КК України (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом. Задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану вчинено щодо малолітньої чи малолітнього).

Досудовим розслідуванням встановлено, К., 1989 року народження, маючи злочинний умисел на вчинення розпусних дій щодо малолітньої дитини, з метою задоволення з ним своєї статевої пристрасті неприродним способом, діючи з низинних спонукань і посягаючи на статеву недоторканість, а також на нормальний фізичний, психічний і соціальний розвиток малолітньої дитини, насильно задовольнив свою статеву пристрасть неприродним способом при наступних обставинах:

Так, 26.07.2018 в період часу з 10 години 20 хвилин до 12 години 00 хвилин (точного часу встановити не надалось можливим) К., знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, маючи умисел на задоволення своєї статевої пристрасті неприродним способом підійшов до малолітнього хлопчика, 2009 р.н., який гуляв біля спортивного стадіону школи,  та запропонував йому зайти до нього додому пограти в комп’ютерні ігри, на що хлопчик дав свою згоду. Привівши до себе до квартири малолітнього хлопчика, К., користуючись безпорадним станом потерпілого, який в силу свого малолітнього віку не міг розуміти характер і значення скоєних з ним дій та надавати йому будь-який опір, змусив його роздягтись догола, та проти його волі зґвалтував його неприродним способом.

Вказаними вище протиправними діями, К. заподіяв малолітньому тілесні ушкодження.

Так, як запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, особистої поруки та особистого зобов’язання не зможуть унеможливити настання таких ризиків, як переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду, незаконно впливати на потерпілого у даному кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином. Також, у зв’язку з потребою у проведенні слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, для забезпечення належного виконання підозрюваного покладених на нього процесуальних обов’язків, єдиним запобіжним заходом, який надасть можливість запобігти усім вищевказаним ризикам, є запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суддя задовольнив клопотання слідчого щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного, строком на 2 місяці.