flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі – за розбійний напад

04 грудня 2018, 16:56

03 грудня 2018 року суддя Іллічівського міського суду оголосив обвинувальний вирок громадянину Х., який за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, на автодорозі «Чорноморськ – Одесса» в с. Малодолинське, здійснили напад на М. із застосуванням насильства, застосувавши пістолет, здійснили два постріли, а також почали наносити удари ногами та руками в область голови останнього, після чого висунули до потерпілого незаконну вимогу щодо негайної передачі їм майна, погрожуючи застосувати зброю у разі невиконання їх вимог, на що потерпілий передав своє майно, а саме: мобільний телефон, відеореєстратор марки шкіряний чоловічий гаманець чорного кольору, в якому знаходились грошові кошти в сумі 300,00 грн, чим спричинили матеріальний збиток на загальну суму 6435,00 грн. Після чого Х. спільно з невстановленою особою на легковому автомобілі марки зеленого кольору, з місця вчинення злочину зникли, розпорядившись викраденим на власним розсуд.

Обвинувачений Х. в судовому засіданні пред’явлене йому обвинувачення не визнав.

Вина обвинуваченого Х. у вчиненні розбою відносно М., підтвердилася показаннями 3-х свідків, протоколами огляду місця події та висновками експертів.

Таким чином, Х. своїми умисними діями вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 187 КК України – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із застосуванням насильства, що є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (розбій).

Суд визнав Х. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України, і призначив йому покарання у вигляді 7 (семи) років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке належить йому на праві власності.

 

Прес-служба Іллічівського міського суду Одеської області