flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Погоджено тимчасову кількість суддів в окружних судах

19 квітня 2019, 15:21

Погоджено тимчасову кількість суддів в окружних судах

Переглянути фотоальбом

Вища рада правосуддя 18 квітня 2019 року розглянула питання про погодження кількості суддів в окружних судах.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Наталя Волковицька нагадала, що Указами Президента України реорганізовано, ліквідовано та утворено окружні суди.

Відповідно до частини шостої статті 19 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» кількість суддів у суді визначає Державна судова адміністрація України за погодженням із Вищою радою правосуддя з урахуванням судового навантаження та в межах видатків, визначених у Державному бюджеті України на утримання судів та оплату праці суддів.

29 грудня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло звернення в.о. Голови ДСА України із пропозицією погодити кількість суддів в окружних судах, в якому, зокрема, зазначено, що при розрахунках за основу взято модельну чисельність суддів, яка забезпечуватиме однакове навантаження на всіх суддів, виходячи з плану розгляду модельних справ та модельного річного навантаження на суддю – 183 модельні справи на рік; враховано прогнозовані коефіцієнти зміни динаміки надходження судових справ, а також фактичну чисельність суддів у діючих місцевих судах та можливість заповнення майбутніх вакансій.

Одночасно було з’ясовано, що проводиться дослідження щодо визначення нових нормативів часу на розгляд судових справ різних категорій з урахуванням внесених до процесуального законодавства змін.

Наталя Волковицька зазначила, що Вищою радою правосуддя запропоновано Державній судовій адміністрації України надати додаткову інформацію з цього питання.

Під час опрацювання наданої додаткової інформації судам було запропоновано висловити позицію щодо вказаних пропозицій Державної судової адміністрації України, оскільки, за даними ДСА України, запропонована нею чисельність суддів узгоджена з головами усіх судів.

Судами надано інформацію і щодо погодження, і щодо заперечення запропонованої чисельності суддів, а також пропозиції щодо встановлення іншої чисельності.

Вища рада правосуддя вирішила погодити на 2019 рік тимчасову кількість суддів в окружних судах згідно з додатком, зобов’язати Державну судову адміністрацію України опрацювати пропозиції місцевих та апеляційних судів і в місячний термін передати Вищій раді правосуддя доопрацьовані пропозиції щодо кількості суддів в окружних  судах. Рішення прийнято з техніко-юридичними правками.

Рішення Вищої ради правосуддя від 18 квітня 2019 року № 1201/0/15-19 «Про погодження кількості суддів в окружних судах».

 

Джерело