flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд опублікував черговий огляд практики Європейського суду з прав людини

29 липня 2019, 08:40

Черговий огляд практики ЄСПЛ містить опис однієї справи проти України – CHENCHEVIK v. UKRAINE, в якій заявник скаржився на жорстоке поводження та катування з боку працівників правоохоронних органів, а також відсутність ефективного засобу правового захисту у цьому відношенні; заявник також зазначав, що протокол про його затримання було складено з 10-годинною затримкою з моменту його фактичного затримання. ЄСПЛ, розглянувши матеріали справи, констатував порушення матеріального та процесуального аспектів ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (заборона катування), а також порушення п. 1 ст. 5 Конвенції (право на свободу та особисту недоторканність).

Окрім цієї справи, вартий уваги також кейс T.I. AND OTHERS v. GREECE, за результатами розгляду якого Суд констатував порушення ст. 4 Конвенції (заборона рабства та примусової праці) щодо трьох заявниць, які були доставлені в Грецію з метою їх подальшої експлуатації.

Цікавою для ознайомлення також є справа CHATZIGIANNAKOU v. GREECE, суть розгляду якої – невиконання рішення про демонтаж конструкцій будівлі, яка споруджувалася поряд з будинком заявниці, у зв’язку з невідповідністю антисейсмічним нормам.

 

Джерело: Верховний Суд