flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здійснення водієм транспортного засобу проїзду на заборонений жовтий сигнал є підставою для притягнення такого водія до адміністративної відповідальності та накладення на останнього адміністративного стягнення

20 вересня 2019, 08:21

19 серпня 2019 року Першим апеляційним адміністративним судом розглянуто у письмовому провадженні адміністративну справу за апеляційною скаргою фізичної особи на рішення Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області від 01 липня 2019 року за позовом фізичної особи до поліцейського Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції про визнання протиправними дії та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

За результатами розгляду справи Першим апеляційним адміністративним судом прийнято постанову, в якій зазначено про таке.

В ході розгляду справи судом з’ясовано, що особу, як водія транспортного засобу, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за перевищення дозволеної у населеному пункті швидкості руху відповідно до частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приймаючи рішення по суті заявлених позовних вимог, Перший апеляційний адміністративний суд дійшов висновку, що факт порушення водієм транспортного засобу правил дорожнього руху, яке виявилось у здійсненні проїзду світлофору та перетину дорожнього знаку «Місце зупинки» на заборонений жовтий сигнал світлофора підтверджується наданим патрульною поліцією відеозаписом, з якого чітко вбачається, що порушення правил дорожнього руху дійсно мало місце, у зв’язку із чим, постанова про накладення адміністративного стягнення є правомірною та відсутні підстави для її скасування.

Детальніше з текстом постанови від 19 серпня 2019 року по справі № 263/7860/19 можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/ 83702500.

 

Джерело: Перший апеляційний адміністративний суд