flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

злочин, передбачений ст.121 ч.1 КК України.

20 липня 2015, 11:39

В Іллічівському міському суді було винесено вирок стосовно С., який 13 вересня 2014 року, приблизно о 04 годині 10 хвилин, у стані алкогольного сп’яніння, умисно, під час конфлікту, з метою заподіяння потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, наніс останньому два удари кулаком правої руки в обличчя та один удар кулаком правої руки в область селезінки, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді закритої травми органів черевної порожнини у вигляді двохмоментного розриву селезінки, який належить до тяжких тілесних ушкоджень за критерієм небезпеки для життя. Закрита травма органів черевної порожнини у вигляді двухмоментного розриву селезінки з внутрішньочеревної кровотечею ускладнилась розвитком гемологічного шоку, у зв’язку з чим було проведено операцію, під час якої травмовану (розірвану) селезінку було видалено. Потерпілому крім того були заподіяні тілесні ушкодження у вигляді забитої рани верхнього віка лівого ока та однієї забитої рани в носо-губному трикутнику справа.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у пред'явленому йому обвинуваченні та показав суду, що вночі 13 вересня 2014 року він, після вживання алкогольних напоїв, перебував за місцем мешкання потерпілого, де між ним та потерпілим на побутовому ґрунті виник конфлікт. Під час цього конфлікту він двічі вдарив потерпілого кулаком в обличчя та один раз вдарив його кулаком в селезінку, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження. У вчиненому розкаявся.

Таким чином, С. своїми умисними діями, що виразилися у заподіянні потерпілому умисного тяжкого тілесного ушкодження, тобто умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, що спричинило втрату органу, вчинив злочин, передбачений ст.121 ч.1 КК України.

Дослідивши дані про особу обвинуваченого, суд встановив, що він раніше не судимий, не працює, на обліку у лікаря-психіатра та нарколога не перебуває , одружений, має на утриманні неповнолітню дитину.

Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, суд визнає вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп'яніння. 

Обставинами, що пом'якшують покарання обвинуваченого, суд визнає його щире каяття, сприяння досудовому розслідуванню та суду у встановленні істини у справі.

Судом визнано С. винним у пред’явленому йому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ст.121 ч.1 КК України, і призначити йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Відповідно до ст.75, п.п.2, 3 ч.1 ст.76 КК України звільнено обвинуваченого від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом 1 року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов'язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання.

Цивільний позов потерпілого задовольнити в повному обсязі.

Позов старшого прокурора прокуратури м.Іллічівська Одеської області П. задовольнити в повному обсязі, стягнути зі С. на користь державного закладу «Іллічівська басейнова лікарня на водному транспорті МОЗ України» вартість стаціонарного лікування потерпілого.

            
Керівник апарату

Іллічівського міського суду

Одеської області                                                                                                 К.М. Рожкован

 

Виконавець: Гему Ю.Є. (04868) 6 53 03.