flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочин передбачений ст. 128 КК України

20 липня 2015, 11:59

Розглянуто справу по обвинуваченю громадянина Г., який в ніч з 08 на 09 жовтня 2012 року, точний час не встановлено, будучи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись разом з О. за місцем свого проживання, під час триваючого конфлікту, виниклого на ґрунті ревнощів, діючи не обережно, не передбачаючи можливості настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, хоча повинен був та міг передбачити їх настання, чим проявив необережність у вигляді злочинної недбалості, схопив жінку за плечі та кинув її на ліжко, однак не розрахувавши своєї сили, перекинув потерпілу через ліжко, внаслідок чого вона вдарилась головою об стінку. В результаті необережних дій потерпіла відповідно до висновку судово-медичної експертизи отримала закриту внутрішньочерепну травму у вигляді гострої субдуральної гематоми (крововиливу під твердою мозковою оболонкою) у правій лобно-скронево-тім'яній області і забиття головного мозку тяжкого ступеня, яка за своїм характером містить ознаки небезпеки для життя і за цим критерієм, відповідно до   п. 2.1.3. «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» відносяться до тяжких тілесних ушкоджень. Між нанесенням О. тілесних ушкоджень і наслідками є прямий причинний зв'язок.

Обвинувачений в судовому засіданні, не оспорюючи фактичні обставини по справі, вину у вчиненні злочину визнав в повному обсязі та показав, що в ніч з 08 на 09 жовтня 2012 року, знаходячись за місцем свого проживання, разом з О. розпивали алкогольні напої, на ґрунті особистих відносин виник конфлікт в ході якого він, намагаючись її заспокоїти, кинув потерпілу на ліжко, але не розрахувавши своєї сили, перекинув її через ліжко, внаслідок чого вона вдарилась головою об стінку.

Вина Г. у вчиненні злочину передбаченого ст. 128 КК України підтверджується показаннями свідків.

Таким чином, своїми необережними діями, які виразились в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, Г. вчинив кримінальне правопорушення,  передбачене ст. 128 КК України.

Г. раніше судимий, судимість у встановленому законом порядку не знята і не погашена, не знаходиться на обліку у лікаря-психіатра, лікаря-нарколога, за місцем проживання характеризується задовільно.

Суд визнав винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 128 КК України та призначити йому покарання - обмеження волі строком на один рік три місяця.

 

 

Керівник апарату

Іллічівського міського суду

Одеської області                                                                                                 К.М. Рожкован

 

 

 

Виконавець: Гему Ю.Є. (04868) 6 53 03.